Üdvözlöm

Budapesten születtem 1975 nyarán. Édesapám révén a Kántor család nevet hoztam, amit magam mögött hagytam férjem neve végett .

A természetes gyógyítás felé 1998 as éveimben fordultam, a reiki és a szellemgyógyászat megismerésével. 2000 ben a lehetőségek olyanná adódtak, hogy elvégezhettem a reflexológia, azaz talpmasszázs tanfolyamot, párhuzamosan egészségügyi és természetgyógyász alapmodullal egybekötve. Iskolám: Magyar Természetgyógyászok és Életreformerek Tudományos egyesülete. Tanáraim: Prof. Dr. Török Szilveszter, Dr. Walkovszky Attila, Dr. Oravecz Mária, Bánszky Judit, Gillich István.

Ekkor Megszállottként kipróbáltam mindent, amit tanítottak, hogyan lehet különböző betegségeket gyógyítani, masszíroztam mindenkit, aki az utamba került, nem néztem, kicsi, vagy nagy, fiatal, vagy öreg. Csak a tudást hadd gyakoroljam, ami bennem van. Egy barátomnak köszönhetően a csontkovácsolás művészetéhez is közelebb kerültem, ami alapokat adott a további testtel való munkáimhoz.

Fontos és döntő az életem és tanulmányaim szerzésében (a mai napig!), hogy 2001 környékén közelébe kerülhettem egy fül-orr-gégész orvosnőnek, „Kati néni”, hivatalosan: Dr. Szilágyi Katalin,  akitől rengeteg gyakorlatot szereztem. Ő már akkor 10 éve, (ma már közel 30 esztendőről beszélünk) mély tudásra tett szert a kínai gyógyászat és az akupunktúra területén. Ami alapból engem is nagyon vonzott. Így heti szinten tapasztaltam Tőle a jobbnál jobb, okos gyógymódokat. Később belekóstoltam Kati nénin keresztül a hipnoterápiába, ami elkezdte a lélekgyógyítása felé fordítani a figyelmemet. Segített felismerni egy fontos dolgot, amivel a munkámban is közelebb kerültem a betegségek megoldásához: -A test raktároz…  felhalmozza a régen minket ért sérelmeket. És utána „kiül ránk” és figyel… és figyeli, hogy mi mikor vesszük észre. Majd ha nem figyelünk fel rá, bemutatkozik Ő maga, a Betegség,  eljön hozzánk és testünkön keresztül üzen, megmutatja, hogy Ő van, Ő létezik. Megmutatkozik egy mozgásszervi betegségben, egy hátfájásban, és nyakfájásban, vagy éppen egy belső szervi problémában-  Ezeket a problémákat részint masszázs által ki lehet iktatni.

2003-ban elvégeztem az alternatív mozgás és masszázsterapeuta képzést a Holisztikus Oktatási Központban. Kínai masszázs alapjait sajátítottam el tanárom, Tóth Zsolt segítségével. Amivel elindultam hivatalosan is nemcsak gyakorlat szintjén. Több év a masszázsban és a kínai gyógyászatban elmélyült munkám után a figyelmem a kineziológia felé irányult. Tanárom: Johnné Baki Mária. Erősen aktív munkával, gyakorlattal belevetettem magam a lélek gyógyításának rejtelmeibe is, amihez csatlakozott a családállításokon való állandó részvételem is. Amennyi tanfolyam létezett, (kineziológia, családállítás, Bach virágterápia, gyógyító kommunikáció, kismama relaxáció, Mária keze által, mindig jelen voltam újonnan és állandó ismétlőként).

2007 óta többször vettem részt életmód táborokban, (Holisz iskola révén) ahol magas fokú figyelmet szentelhettem a tanulmányaim kifinomításához, önmagam jobb megismeréséhez.

2005 ös esztendőben nagyon komoly fordulatot vett az életem a TAIJI (tájcsi) mozgásrendszer megismerésével. Szerelmese lettem ennek a tevékenységnek.

Oktatómmal, Doór Béla személyében több éven keresztül mindennapi létszükségletté váltak az edzések.

Télen, nyáron, hidegben, melegben, esőben, hóban, napsütésben, mindig kint, a szabad ég alatt

Az ÁRAMLÁS az életem részévé vált.  2012 nyarától több önismereti tábor tudhatok magam mögött, ami mind a fejlődésemet segítette elő.

Ezekben a táborokban találkoztam a “bodywork” elnevezéssel és elmélyülésével. A test mélységeivel találkozni, hogy mit  rejt, milyen “fáradtságos munkával” beépítjük testünkbe a minket ért sérelmeinket gyermek, vagy akár csecsemőkorban. Hurcoljuk magunkkal teherként és nem tudunk megszabadulni tőle és oly sokszor még nem is sejtjük, hogy szimbiózisba kerültünk velük. És akkor jött a találkozás, én  “kontakt”nak nevezem, de lehet bodywork is, azaz FLOW, ahogyan az, IP (Integrál Pszichológia) sek mondják. A tábor után 180 fokot fordult velem a világ. Így gondolkodás nélkül bejelentkeztem Gánti Bence által megalapított iskolába, az INTEGRÁL AKADÉMIÁRA, amiről csak sejtésem volt, hogy mit fognak oktatni.

Egy év eltelte után testileg, lelkileg gazdagabbá lettem, pszichológiai alap tanulmányokkal, világ vallási nézetekkel kibővültebben és tisztább kommunikációval álltam a világ elé. Megszakításokkal végül elhagytam ezt az iskolát, 3. évet nem fejeztem be, így szakdolgozatot nem tettem.

2013 nyarán megjelent ez élet körömben a sámán világ. Az egyik legősibb dolgot véltem felfedezni önmagamban, a legbensőbb énemhez az „oda Utat”, az eljutást a mélységbe. Találkozás az „Ismeretlennel” az én valós önvalómmal. Találkozhattam, megtapasztaltam egy két ősi, hagyományos gyakorlatot:  izzasztókunyhó, látomáskeresés, lélekvisszahívás. . Ezek által tanulom az Őseink, Felmenőink tiszteletét, és járom az Utat, merre visz tovább.

 

l

2015 szeptembere óta kifogyhatatlan tudás szomjamat jelenleg egy számomra új dologgal, új szerelemmel bővítem, PAKSI ZOLTÁN tanárral, csillagbölcselet, vagy ASZTROZÓFIA néven ismertebb tudománnyal… Mert… a csillagokban meg van írva…
Jelenlegi életformámat igyekszem a lehetőségekhez képest a legtermészetesebben élni. Budapestről Gödöllőre sodort a szél, ahol közelebb lehetek egy kicsit a természethez, csendhez. Szemünkben tündökölhet a jurta tündükén keresztül az Ég kékje.

Így élek én:

Igyekszem az Ősiség törvényeit betartani, az Őseinket, Öregeinket a legtisztább szándékkal tisztelni, becsben tartani. A természettel, fákkal, növényekkel, állatokkal (pókok, rovarok is) együtt lélegezni, együtt élni. És ember társaimmal.Élni s élni hagyni. Legyek tekintettel mindenre, s mindenkire, aki körülvesz, s legyek hálás érte, hogy köztük lehetek.

Masszázsom és az emberekhez való hozzáállásom éppúgy változik és fejlődik, ahogy jómagam is. A változás az életem legfőbb megélése, a változás rengeteg jót hoz, amit mind beforgatok a munkám során éppúgy, mint a magánéletemben.

Hálás köszönet édesanyámnak, aki megteremtette az  ” életem színházát”, majd berendezte számomra, hogy onnét tovább tudjak haladni a saját Utamon, hogy én formáljam majd a saját elképzelésem szerint. És édesapának, aki már nincs itt mellettem, hogy az lehetek, aki vagyok.

Kasza Beáta

 

 

Kineziológiából, és minden fajta lélekoldásról kizárólag oklevéllel rendelkezem, ez nem jogosít fel hivatalos munkakörre ez ügyben. 

Sem az Integrál Akadémián elsajátított tudásomat nem használom, nem fejeztem be tanulmányaimat, így szakdolgozatot sem készítettem.

Hivatalos vizsgáimat Reflexológiából és Alternatív masszázs és mozgás terapeutaként tettem le.