Masszázsról általában

A masszázs egy olyan gyógymód, ahol az érintés, az intimitás lehet az elsődleges gondolat. Ez így is van, mert a testen megjelenő betegségeket oldhatjuk egy kilazító, relaxáló masszázzsal.

Az érintés során olyan dolgot kaphatunk, ami nem mindennapos. Sokszor észre sem vesszük, hogy milyen régen nem érintkeztünk, pláne nem egy masszőr keze nyomán. Néha túl későn, amikor fájdalmaink vannak, izmaink, ízületeink, testrészeink (derék, nyak, hát, vállak, stb.) kiáltanak segítségért, akkor fordulunk masszőrhöz. Soha nem késő. A masszázzsal kiválóan lehet dolgozni egy beteg, fájó testrészen.

Az alternatív gyógymódok közül az egyik leghatékonyabb módszer lehet, a hagyományos kínai gyógyászat. A kínai rendszer segítségével az olajos masszázs során, a meridiánokon elhelyezkedő akupunktúrás pontok aktivizálásával, stimulálásával lehet helyre állítani a testben felhalmozódott túl sok, vagy a pangó, kevés energia helyzetét.

Az izmok átmasszírozása közben a testen futó meridiánokon könnyed, vagy mélyebb nyomások teszik lehetővé, hogy a testben létre jött feszültséget oldja, mind energetikailag, mind fizikailag harmonizál. Ennek a rendszernek a lefutása segít megtalálni a probléma kifejtő okát, ami lehet testi, lelki megterhelés egyaránt. A kifejtett erő, mindig az, amit a test, lélek éppen akkor, amilyen állapotban van, megkíván. Ez lehet éppen aktuálisan erősebb, gyengébb masszázs, amit a test megenged a gyógyuláshoz.

A  masszázs megnyugvást, megkönnyebbülést hoz, nagyon kellemes ellazult állapotot létesít, ami rövid, de mély alvásba is merülhet, mind a test, mind a lélek számára nagyon jó hatással van. A masszázs a méreganyagok távozását serkenti, ami a testben felhalmozott vízkészletet is megmozgatja.

A masszázs mindenkinek jó, kortól, állapottól függetlenül. Ez egy mélyebb kapcsolat, egy intimitást takaró szeretet teljes munka, amit ajánlok figyelmébe mindenkinek, aki a gyógyító érintést elfogadja és felhasználja saját magán. gyógyításra.

 

Elsősorban hasznos:

•Fej, nyak, vállak, hát, derék, csípő –fájdalmaknál izmok görcsössége, húzódása, feszülése esetén,

•Túlfeszített irodai ülő munka, rossz közérzet,

•Belső szervi – emésztési panaszokra,

•Vérnyomás beállítására, idegrendszer pihentetésére

•Felgyorsul az anyagcsere, így kiválóan alkalmas a méregtelenítésre, nyirok és vérkeringés pezsdítésére,

•Egészség megőrzésére kiválóan alkalmas.

•Fejfájás, stresszes, túlhajszolt életmódra

•Nyugalmat, ellazulást igénylő test pihentetésére

Ajánlott mindazoknak, akik gyógyulni kívánnak, vagy csak lazítani és frissen, gond mentesen ébredni.